Yaprak Sarma Makinesi
Bir çok ev hanımı basit yemekleri yapmayı seçerler. Ama evdekilerde yaprak sarmasını çok mu seviyor. Ama uğraşmak zormu geliyor. Ozaman bu ürün tam size göre. Yaprak sarması yapmak artık daha kolay bir hale geliyor. Bıkmadan sıkılmadan bu Yaprak Sarma Makinesi ile evdekileri mutlu edebilirsiniz. Bu yaprak sarma makinesi ile saatlerce uğraşmanıza gerek kalmıyacak, sıkılmadan sarmanızı yapabiliceksiniz. Ev hanımlarının işini yarıya indirceğine eminiz.
•Her kullanımdan önce aletin içindeki kumaş kısmı hafifçe yağlayın
•sarma kalınlığı ayarlanabilir
•Yaprakları muntazam şekilde hızlı hızlı sarar
•Mercimek köftesi ve tekirdağ köftesi hazırlayabilir
•Boyutu ; uzunluk 29cm yükseklik 12cm genişlik 8cm
Yaprak Sarma Tarifi:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytin yağı (yada sıvı yağ)
Yarım kilo kuru soğan
yarım limonun suyu
3 tane iri domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Nane,tuz,pul biber, karabiber
Asma yaprağı
Sarma Makinesi
Zeytinyağlı yaprak sarması Nasıl Yapılır?
Sarmanın içini hazırlamak için tencereye önce yarım bardak zeytinyağını ardından ince doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanlar pembeleşince rendelenmş domatesleri ekleyip biraz kavurun.
Yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip biraz kavurun.
Son olarak tencereye; limonsuyu, şeker, nane ve diğer baharatları ve bir miktar suyu ekleyin.
Ocağın altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin ve altını söndürün ve demlenmesi için biraz bekleyin.
Asma yapraklarını hazırladığınız içle sarın ve tencereye dizin.
Sarmaları tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
Piştikten sonra kalan zeytinyağını tencereye dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Yaprak Sarma Püf Noktaları:
Domates, sarmaya daha fazla lezzet ve hoş bir ekşilik katacaktır.
Sarmaları mutlaka soğuduktan sonra tencereden çıkarın ki dağılmasın.
Eğer taze nane kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.
Afiyet Olsun
Yaprak Sarma Makinesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder